Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Metsästäjällä on tietyt vaatimukset menopelilleen.Mitä erilaisimpia metsästysreissuja tehdessäni olen huomannut, miten erilaisia metsästykseen pyhitettyjä autoja olen nähnyt käytettävän. Jokaisella itsellään on omat vaatimukset omalle metsästysautolleen, ja monesti ne samat autot ovat jokapäiväisessä käytössä. Se asettaa tiettyjä rajoituksia autolle, mutta niitä paljon puhuttuja hyviä kompromissejakin löytyy markkinoilta.

Luksusta alusta loppuun. Holland&Holland. Jos päätät tehdä ostopäätöksen luksusmaasturista saat myös parin uniikkeja käsintehtyjä Holland&Holland haulikoita, jotka toimitetaan nahkaverhoillussa laatikossa, jolle on oma paikkansa auton takalaatikossa.Luksusta alusta loppuun. Holland&Holland. Jos päätät tehdä ostopäätöksen luksusmaasturista saat myös parin uniikkeja käsintehtyjä Holland&Holland haulikoita, jotka toimitetaan nahkaverhoillussa laatikossa, jolle on oma paikkansa auton takalaatikossa.

Ekologisuuden aikoina on myös nelivetojen maailma muuttunnut hieman pehmeämmäksi, ja taloudellisuuspainotteisemmaksi. Silti vielä löytyy meitä muutamia, jotka nauttivat pienestä mutapyörityksestä metsässä ja kallionkoloissa. Lajille löytyy Suomesta kohtuullisen kokoinen harrastajakunta, ja ne jotka autoja rakentavat, ovat harrastukselleen todella omistautuneita. Off road -harrastukselle on myös olemassa omat erittäin suositut nettisivut, Offipalsta.com. Muista myös tykätä heidän facebook sivuistaan.

 

Paljon kun on kulkenut metsällä, niin on väkisinkin nähnyt mitä erikoisimpia metsästysautoja. Kaikkea aina 88 vuosimallin Ford Escortista pakasta vedettyyn Land rover Discoveryyn. Ja paljon siitä väliltä. On aivan selvää, että jos aiot toimia hirviporukassasi kaadettujen hirvien lahtivajalle kuljettajana, ei välttämättä Nissan Micra ole sinulle se paras vaihtoehto. Tarvitset siis jotain enemmän.

Holland&Hollandin range rover ei pelkää pieniä mutaroiskeita.Holland&Hollandin range rover ei pelkää pieniä mutaroiskeita. 

Markkinoilla on valtavasti vaihtoehtoja niille, joilla rahapussi riittää ostaa pakasta vedetty jahtiauto. Ja jos haluaa todella metsästykseen pyhitetyn auton, joka kuljettaa omistajansa luksusluokassa metsästysalueelta toiselle. Tällainen on kuuluisan luksushaulikkovalmistajan, Holland&Hollandin kustomoima Range Rover. Jos taas haluat puhdasta suorituskykyä, laadusta tinkimättä, on Arctic Trucksin kehittämä Toyota Hilux. Jos ei sillä pääse, niin sinne ei tarvitse mennä, sillä tällä kyseisellä autolla Top-Gearin huuliveikot ajoivat vuonna 2007 magneettiselle pohjoisnavalle. Matka kattoi 1400 kilometriä läpi jään, lumen ja valtavien lohkarekenttien.

 Arctic Trucks Hilux AT38 Pohjoisnavan auringon alla. Arctic Trucks Hilux AT38 Pohjoisnavan auringon alla.

 

Toki, jos lompakko ei aivan veny ostamaan yllämainittuja etenemishirviöitä, on myös vaihtoehtona rakentaa kulkineensa itse, tai ostaa nettiautosta valitsemansa laite.

 

Metsästykseen käytettävällä autolla on sekä omat rajoituksensa, että vaatimuksensa. Voidaan melko turvallisesti sanoa, että neliveto on yksi näistä vaatimuksista. Tämän lisäksi autosta olisi hyvä löytyä kohtuullisesti maavaraa, kestävät renkaat, hyvä jousitus, sekä 

kunnon 

Komean metsästysauton ei tarvitse olla uusi tai kallis. Komean metsästysauton ei tarvitse olla uusi tai kallis.

valot, joilla näkee ympärilleen. Toki on hyvä laittaa myös hieman optionaalisia lisävarusteita, kuten hakuvalo sekä, vinssi, jonka saa siirrettyä vaikkapa lavan etuosan ja auton etuosan välillä. Joskus tulee hetkiä jolloin tarvitsee liikuttaa vinssillä autoa eteenpäin hirven sijaan. Tämän varustelistan lisäksi kannattaa sijottaa mm. karjapuskuriin, helman iskusuojiin ja lavan muovikaukaloon. Tällä varustelistalla on jo sen verran ominaisuuksia, että varmasti selviää hieman erikoisemmastakin metsäreissusta.


Toki sitä herkästi ajattelee jo yllä olevan listan maksavan hunajaa ja se autokin pitäisi vielä ostaa, mutta ei hätä ole tämän näköinen. Kun etsii varusteita ja tarvikkeita nelivetoonsa, kannattaa ehdottomasti jokaista tarviketta hankkiessaan käyttää etsimiseen ja tutkimiseen riittävästi aikaa. Reilulla ajankäytöllä sijoittaa siihen, että löytää osan, jolla on paras hinta/laatusuhde. Jos kiinnostaa alkaa selailemaan tarjontaa, kannattaa ehdottomasti tarkastaa Offipalstalta löytyvä viestiketju, jossa luetellaan valtavasti erilaisia luotettavaksi todettuja tarvikekauppoja.  Kannattaa lukea ketjun ensimmäisen viestin loppuosa tarkkaan,sillä siihen on listattu kaupat, joita kannattaa välttää. 

 

Jos viestiketjusta löytyvät kaupat vaikuttavat liian tyyriiltä, muun muassa Motonet, Biltema, Fixus ja Eville.com tarjoavat tarvikkeita huokeaan hintaan. 

Jos sinulle herää kysymyksiä jostakin tähän artikkeliin liittyvästä, tai kaipaat esimerkiksi opastusta omaan nelivetoosi liittyen, niin ota yhteyttä Yhteystiedot sivujemme kautta