Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kesä ja kärpäset. Mutta siltikään ei kannata täysin unohtaa rakasta harrastustaan.

Lisätty 17.06.2014

Kesä on eittämättä täällä. Tänään uutta terassia takapihalleni rakentaessa pysähdyin hetkeksi ajattelemaan että kohtahan on taas kyyhkysen metsästyksen aloitus ja lähes heti perään potkaisee sorsanmetsästyksen alku jo uuden metsästyskauden täyteen vauhtiin. Eikä juuri mitään varsinaisia metsästysmiljöön huoltotoimenpiteitä ole saatettu päätökseen. Eikä sen puoleen edes aloitettu. Saakeli. Kesä on vasta alkanut, mutta uuden kiihkeän metsästyskauden alkuunkaan ei enää ole kauaa.Kesä on vasta alkanut, mutta uuden kiihkeän metsästyskauden alkuunkaan ei enää ole kauaa.

 

Kesällä kannattaa, varsinkin jos on lomaa, ottaa muutama päivä omista kotona tehtävistä askareista ja panostaa harrastukseensa. Keneltäkään ei odoteta että työt pitäisi suorittaa yksin vaan rohkeasti puhelin käteen ja soittelemaan metsästyskavereille ja sopimaan että koskas sopisi järjestää pikku talkoot yhteisen hyvän puolesta. Huollot kannattaa aloittaa miettimällä ja listaamalla asioita, jotka häiritsevät onnistunutta ja turvallista metsästystä. Ensimmäisenä itselle tulee mieleen, että muutamalta ruokintapaikalta pitäisi karsia hieman ampumasektorilla olevia risuja ja taimia. On myös paljon muutakin mitä itselle tulee mieleen mutta sen teemme varmasti ensimmäisten huoltojen joukossa. Huoltoja on paljon aina tehtävänä, mutta aina ne palkitsevat tilojen ja alueiden käyttäjiä metsästyskaudella. Alla on listattuna osa kohteista, jotka kannattaa hoitaa kuntoon aina tasaisin väliajoin:

  • Ruokintakatokset ja -lavat (Maata vasten olevat puut hapertuvat erittäin nopeasti vaikka painekyllästettyä olisivatkin)
  • Kyttäyskoppien ja -tornien portaat (Turvallisuustekijä, ja vaikkei pudotessa tai liukastuessa sattuisikaan, on hyvin todennäköistä että tulee jonkinlaisia kalustotappioita)
  • Ampumasektorien raivaus usein käytetyiltä passipaikoilta ja kiinteiltä kopeilta yms.
  • Metsästysalueen kulkureitiltä löytyvät sillat (Taaskin, turvallisuustekijä)
  • Tiet ruokintapaikoille. (Vähemmän vetämistä kaadon jälkeen. Tähän toimii hyvin tiilimurska, mikäli sitä on jostain saatavilla.)
  • Nuolukivien vienti.

Eipä mene tämänkään kauniin linnun metsästyksen alkuun enää kauaa. Kuva: Timo ReimanEipä mene tämänkään kauniin linnun metsästyksen alkuun enää kauaa. Kuva: Timo Reiman

Toki on myös paljon muutakin mitä pitää aktiivisempien metsästyskausien välissä tehdä, mutta nämä nyt tulivat ensimmäisenä mieleen. Kannattaa vaikka riistakameraa nuolukivelle vietäessä tarkistaa paikat ja käydä paikat nopeasti läpi ja ampumapaikalla katsomassa, että miltä siellä näyttää.

Kuitenkin kannattaa aina pitää mielessä, että se on harrastus.  Hiljaa hyvä tulee ja yöuniaan ei kannata menettää tai hankkia vatsahaavaa. Pikku hiljaa askartelemalla saa vaikka kotonakin tehtyä sillan valmiiksi.

Näiden sanojen myötä Eräportti.Com jää pienelle kesälomalle ja lähtee suorittamaan niitä rästiin jääneitä huoltoja ja muita askareita. Me näemme jälleen mielenkiintoisten uusien metsästysaiheiden parissa heinäkuun puolella. Valtavan iso kiitos kaikille lukijoille ja muistakaahan kertoa ystävillenne ja perheenjäsenille Eräportista. Puskaradiohan on parasta mainontaa. Viettäkää mahtava keskikesän juhla ja pysykäähän kesän riennoissa pinnalla.

Erittäin hyvää Juhannusta Toivottaa:

Toni ja Tero, Eräportti.com