Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Turvallisuuskampanjamme tulokset ja Päätöskirjoitus.

Lisätty 19.08.2014

Me täällä Eräportilla olemme turvallisuuden puolestapuhujia, sillä jokainen meistä työskentelee Eräportin ylläpitämisen lisäksi tavalla tai toisella turvallisuuden parissa. Päätimmekin Järjestää Eräportin Facebook-sivuilla Turvallisuuskampanjan, joka saikin yllättävän hyvän vastaanoton ja tavoitti yli 14 000 katsojaa. Mahtava luku! Turvallisuuskampanjamme huipentuu tähän blogiviestiin ja haluammekin tämän myötä toivottaa jokaiselle tätä lukevalle Riistarikasta ja turvallista jahtikautta 2014-15!

 

 Kuva: LiikennevirastoKuva: Liikennevirasto

 

Uusi syksy, ja uusi metsästyskausi. Molemmat ovat täällä. Metsästyskausi alkaa syystäkin vasta syksyllä. Lintujen pesintä on pääasiassa ohi, eikä muutto ole vielä alkanut. Vaikka Vesilinnustus onkin ajankohtainen aihe, halusin kuitenkin kirjoittaa tällä kertaa nisäkkäistä. Nisäkkäät ovat syksyisin aktiivisimmillaan, sillä kiima-aika on alkamaisillaan hirvillä elokuun lopulla, ja valkohäntäpeuroilla hieman myöhemmin. 

 

Tämä näkyy myös teiden varsilla. Törmäyksiä sattuu eniten hämärän aikaan ja iltojen pimetessä on teillä enemmän ja enemmän autoja, mitä aiemmin hämärä saapuu. Loogistahan se on, jos teille laitetaan samaan aikaan enemmän autoja ja enemmän eläimiä, on onnettomuuksien todennäköisyys tottakai suurempi. Tuorein liikenneviraston raportti on vasta vuodelta 2012. Tilastoissa näkyy selvästi autojen turvallisuuslaitteiden kehitys, sillä esimerkiksi 2012 säästyivät kaikki hirvieläinkolareissa olleet ihmishenget. 

 

Erityisesti vaarassa ovat näin syksyllä moottoripyöräilijät, sillä heillä ei ole suojanaan auton metallisen korin ja turvalaitteiden tuomaa suojaa. Moottoripyöräilijän ja Hirvieläimen kohdatessa tiellä ei jälki ole yleensä kovinkaan kaunista. ja usein molemmat osapuolet menehtyvät tilanteessa. Moottoripyöräilijä normaalisti pysähtyy kuin paikoilleen itse kulkuneuvon jatkaessa matkaa. Tärkeää on ymmärtää, miksi hirvi- ja peuravaarakyltit on alunperin tienvarteen sijoitettu. Tottahan se on, ei kukaan jaksa olla herpaantumatta jos hirvistä varoittavassa kyltissä on alla lisäkilpi "7,7km." Mitä lyhyempi matka kyltissä lukee, sitä todennäköisempää on, että paikalle hirvi sattuu.

 

Tässä samassa on myös vetoomus kaikille tätä lukeville metsästäjille parantaa koko suomen liikenneturvallisuutta noudattamalla erityistä tarkkaavaisuutta hirvivaaramerkin vaikutusalueella. Hämärän aikaan näillä alueilla, laske nopeutta, se saattaa pelastaa henkesi.

 

Tämä todellakin päättää Eräportin Turvallisuuskampanjan! Jos tuttavapiirissäsi on joku jolle haluat viestin välittää, jaa tämä hänelle Facebookin tai sähköpostin välityksellä ja tee oma osasi riistaeläinkolareiden ehkäisemiseksi!