Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Haltin tuotteita Eräportti.comille testiin


Tästä lähtee käyntiin Halti Oy:n valmistamien tuotteiden testausrupeama. Tuotteita tulee testattavaksi tämän kauden aikana vielä muutama tämän jälkeen, mutta aloitamme tuotteiden testauksen Kauris -repun testauksen ensimmäisellä osalla. Jatkoa testille seuraa, kun olemme saaneet testata reppua pidempään, mutta tässä vaiheessa saamme ilmoille vasta ensimmäiset makupalat parilta kymmeneltä ensimmäiseltä kilometriltä. Testiä siis jatketaan pitkin syksyä ja seurataan repun ominaisuuksia, ja sen kulumista ym. 

Haltin Kauris -repussa riittää ominaisuuksia ja sen rinkkatyylisen muotoilun ansiosta se on miellyttävä selkään täytenäkin.Haltin Kauris -repussa riittää ominaisuuksia ja sen rinkkatyylisen muotoilun ansiosta se on miellyttävä selkään täytenäkin.

 

Reppu on enemmänkin rinkan, kuin repun mallinen ja jo ensinäkemisellä huomaa materiaalien, ja koko repun olevan laadukasta tekoa. Taskuja repussa on kuusi kappaletta, sekä aseenkantolaite ja niistä ei normaalikäytössä tila lopu kesken. Yksi "mullistavimmista" repun ominaisuuksista on sen jakkara. Kun jakkara on repussa kiinni, on se osa repun runkoa ja tällä saadaan aikaan kaksi eri asiaa. Ensimmäisenä, jakkara tekee repusta tukevan ja reppu tuntuu selässä hyvältä. Toisena ominaisuutena tällä saadaan estettyä repun säätöhihnojen hakkaaminen jakkaran metalliputkiin ja muihin osiin, ja näin ääntä vähennettyä huomattavasti.

 

Muuten reppu itsessään ei ole kovin hiljainen, eikä sitä siksi ole tarkoitettukaan, muttaKauris -repussa jakkara on käytössä repusta irti. Nin ollen repun voi esim suojata sateelta vaikka jakkaralla haluaa istua.Kauris -repussa jakkara on käytössä repusta irti. Nin ollen repun voi esim suojata sateelta vaikka jakkaralla haluaa istua. oikein pakattuna ei se varsinaista meteliäkään tuota. Muutamilla pienillä materiaalimuutoksilla saisi repusta hiljaisemman,mutta tämä todennäköisesti korreloituisi suoraan hintaan. Käyttöominaisuuksia repulla selvästikin piisaa ja useimmat niistä ovat täysin käyttökelpoisia, kuten pienet taskut vyötäröhihnoissa. Erinomainen paikka lisäpanoksille, puhelimelle, GPS-laitteelle ja muille tavaroille, jotka on hyvä pitää helposti saatavilla.

Ainut varsinaisesti häiritsevä negatiivinen ominaisuus on löytynyt jakkaran istuinosasta. Nimittäin sen kovaäänisyys. Jakkaralle istuessa sen päällinen narahtaa melko ikävästi. Tämä todennäköisestikin vaimenee ajan myötä, mutta näin uutena se ei kyllä jää eläimiltä, eikä ihmisiltä huomaamatta. 

 

Aseenkantomahdollisuus repussa on selvästikin hyvä ominaisuus, ja erittäin käytännöllinen pidemmillä siirtymillä, mutta kiinnittäisin enemmän huomiota aseenkantolaitteen sijoittamiseen repussa, sillä tällä hetkellä, kun aseen haluaa reppuun kantoon, joutuu reppua melko varmasti säätämään paljon ennen kuin se on jälleen hyvä selkään, eikä liian takapainoinen. Vaihtoehtoisesti pidentäisin hieman repun "majavan häntää" ja lisäisin aseen alapäätä ulospäin vetävän hihnan repun alaosaan.

Repusta kokonaisuutena jää kovin vaisu ensivaikutelma. Tämän päivän metsästäjällä on varaa kiinnittää huomiota myös tyyliseikkoihin, ja tästä repusta puuttuu tiettyä näyttävyyttä. Muutama luonnollisen ruskea palanen vaikkapa nappanahkaa sinne tänne, ja koko repun ilme muuttuisi täysin. Maasto-ominaisuudet eivät katoaisi minnekään ja reppu olisi nykypäivän standardeilla paljon modernimman ja tyylikkäämmän näköinen. 

 

Siinäpä ensimmäisiä ajatuksia testattavasta repusta. Tässä vasta muutaman hassun metsässä kuljetun kilometrin jälkeen heränneitä mietteitä,  enkä ihmettelisi yhtään, vaikka muutama ajatus vaihtuisi positiivisempaan suuntaan testin myöhemmässä vaiheessa.  Yleiskuva repusta on heti paketista paljastumisen jälkeen ollut hyvän ja kiitettävän Reppua tullaan testaamaan useita kymmeniä kilometrejä kauden aikana, ja  se varmasti altistetaan kaikille Suomen sään tarjoamille olosuhteille. rajamailla, mutta lopullisen arvosanan tulemme antamaan vasta testin päätösartikkelissa.

 

Ensi viikolla julkaisemme ensivaikutelma- artikkelin Woodgrouse- eli Metso - repusta. Käy lukemassa!