Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Halti Woodgrouse.

Goljat Daavidin kokoisessa paketissa.Otsikosta selviää jo melkoisen paljon. Ei ole testitiimille tullut toista yhtä hyvin käyttötarkoitukseensa hiottua reppua vielä vastaan. Ei kaupassa, eikä kavereilla. Tämän repun testijakso alkoi 20. elokuuta 2014 ja päättyi 2015 maaliskuun puolessa välissä. Tuolla aikavälillä reppua testattiin joskus jopa niin ankarilla metsäreissuilla, että ihme ettei itse repullekin tullut hiki. Reppu näki tuiskut, vesisateet, pakkaset, ukkoset ja hien selkään nostattavat elokuun helteet. Woodgrouse sai kyytiä kauden aikana siten, ettei sitä juuri säästelty ja sen ominaisuuksia todella testattiin viimeiseen asti. Rikki sitä ei kuitenkaan saatu. Eikä edes kulutettua. Joskus on testaajienkin nostettava kädet pystyyn ja myönnettävä tappionsa. Well played, Halti, well playedKun etsii alle sadan euron hintaluokasta itselleen päiväreppua, ei voi katalogia selaillessaan ohittaa kotimaisen Haltin valmistamaa Woodgrouse reppua. Halti Oy ystävällisesti toimitti meille viime syksynä kyseisen repun testiin ja kehoitti testaaman repun kunnolla. Tuumasta toimeen:

 

Ensi kertaa, kun kyseisen repun saa käteen, vaikuttaa se jotenkin kokoonsa nähden kevyeltä. Tästä saa helposti ”halvan” ensituntuman. Repun niin sanottu kuivapaino on vain 0,7kg. Tässä helposti voi reppua myyvässä liikkeestä hämääntyä ja saada väärän kuvan tuotteen Woodgrousen ensimmäisiä testikilometrejä.Repusta puuttuvan jakkaran voi helposti korvata oman takamuksen kokoisella palalla ARMAFLEX:ia.Woodgrousen ensimmäisiä testikilometrejä.Repusta puuttuvan jakkaran voi helposti korvata oman takamuksen kokoisella palalla ARMAFLEX:ia.ominaisuuksista. Mutta vanhan kansan sanonta, ”moni kakku päältä kaunis” pätee myös päinvastaisesti. Tämän repun kohdalla ei kannata antaa ensivaikutelman hämätä. Kun tarkastelee reppua lähemmin, huomaa materiaalien olevan riittävän paksuja ja huolellisesti toisiinsa saumattuja. Repusta alkaa vasta sitä sovittaessa paljastua tiettyjä suorastaan nerokkaita ratkaisuja ja ominaisuuksia.

 

Reppu on vetoisuudeltaan aivan riittävä päivän mittaisiin metsästysrupeamiin. 30 Litraa, se riittää varmasti kantamaan varavaatekerran, sekä kaikki päivän aikana tarvittavat varusteet. Tämän lisäksi reppuun kuuluu irroitettava riistapussi, joka lisää repun tilavuutta melkoisesti, eikä repusta tarvitse uhrata kalliita litroja karvakorvien tai metsälintujen kantamiseen. Yksi Woodgrousen silmiinpistävimmistä ominaisuuksista on sen yksi ja ainoa ”kulmittain” kulkeva olkahihna. Olkahihna on mukavan leveä, ja sen säätövarat riittävät varmasti isommallekin metsässä kulkijalle. Yhden olkahihnan selkeä etu on se, että se jättää ampujalle olkapään vapaaksi aseen nostoa varten. Tässäkin kohtaa testaajille tuli ajatus, että painoa reppuun ei tarvitse juurikaan laittaa, kun se alkaa jo painamaan ankarasti, ja väsyttää kulkijan. Mutta ei. Reppu alkaa painamaan vasta, kun on päivän varusteiden kanssa kuljettu pidemmän matkaa ja riistapussikin matkalla täytetty. Eivätkä ne ominaisuudet lähellekään loppuneet tähän.

 

Tosikäyttäjä saa tämänkaltaisesta repusta irti paljon enemmän, kuin siihen on ostohetkellä sijoittanut.

 

Kuvittelepa tilanne, että pidät laukauksen jälkeen taitettua haulikkoa vasemmalla kädelläsi etutukista. On kuulas talvikeli ja olet toki pukeutunut kelin mukaan paksuimpaan kaapistasi löytyvään metsästyspukuun. Eikä niin tekisi mieli niitä lämpöisiä hanskojakaan riisua. Missä omasta mielestäsi on paras mahdollinen paikka lisäpatruunoiden säilytykseen? Vyö on hankala paikka, koska paksut talvivaatteet laskostuvat usein patruunavyön päälle, tehden patruunoiden kaivamisen hankalaksi. Halti Oy:llä on selvästi tuotekehityksessä töissä joku metsästävä,  timantinkirkkaan ajatuksenjuoksun omaava henkilö, sillä Woodgrousessa on olkahihnassa keskellä rintakehää tasku, johon saa muutaman panoksen kulkemaan kätevästi saatavilla. Puhelimen, kompassin, tulentekovälineet, sekä kaikenlaista muuta pientä voi säilöä repun vyötäröhihnalta löytyviin kahteen kompaktin kokoiseen pientarvikelaukkuun.

 

Woodgrouse mahdollisti näidenkin aseiden kuljettamisen vaivatta perille asti. Woodgrouse mahdollisti näidenkin aseiden kuljettamisen vaivatta perille asti. Repusta löytyy myös varmasti peruskulkijalle riittävästi kiinnikkeitä ja taskuja, joihin saat kaiken tarvittavan varmasti mukaan metsälle. Monesti repuissa aseenkantolaite on suunnittelupöydällä lähes väkisin lisätty ominaisuus ja siihen ei normaalisti panosteta muuta kuin pätkä kangasta. Nyt jo melkein naurattaa, sillä Woodgrousessa se ei siltä näytä. Ase kulkee ergonomisesti ja mukavasti selässä, ei hakkaa kävellessä polvia, eikä keiku turhia. Eihän tästä repusta löydy vikaa vaikka sitä haettaisiin jäljestyskoirien kanssa!

 

Reppu kulkee kokonaisuudessaan mukavasti ja lähes huomaamatta mukana. Sen saattaa tosiaan lähes unohtaa, kunnes sieltä jotain tarvitsee. Materiaali, jota repussa on käytetty, Velveton on valintana tällaiseen reppuun juuri sopiva. Se ei kahise eikä rapise käytössä pakkasellakaan, ja sen vetolujuus on varmasti riittävä tämän kokoiseen reppuun. Aseenkin saa hiljaisesti pois kantolaitteesta. Velveton myös kestää vesisateet antautumatta, ja pitää varusteet kuivina. Upotukseen, tai kellutukseen reppu ei sovellu, mutta sitä ei mielestämme tällä kertaa voida pitää puutteena tai vajavaisuutena, sillä harvalla päivän mittaisella reissulla tarvitsee tehdä joen ylityksiä. Eikä tätä kantolaitetta ole kellutettavaksi suunniteltukaan.

 

Yleisesti ottaen repun suunnittelu on jotenkin perisuomalaiselta vaikuttavaa. Ei paljoa ilotulitusta tai räiskettä, vaan hiljaista kerrontaa ja tunnelmointia. Kun julkaisimme ensitunnelmat Haltin Kauris -repusta, mainitsimme tietyn näyttävyyden puuttuvan. Samaa tarinaa rauhallisesti kertoo myös hieman eri tarkoitukseen kehitetty Woodgrouse. Olemus Woodgrousella on toki metsästykseen sopiva, mutta tässäkin ehkä pientä trendikkyyttä olisi hyvä luoda pienillä värin- ja materiaalinvaihteluilla.

Shakki ja Matti.

Kun olimme kantaneet reppua jo useamman kymmentä kilometriä, jouduimme jo istumaan

 

alas, ja hakemalla hakemaan niitä vikoja. Kun olimme asian tiimoilta palaveeranneet, alkoi käydä selväksi, että ihan oikeita vikoja tästä repusta ei löydy. Ainakaan helposti. Materiaalit ovat laadukkaita, koko on sopiva, ja hintakin on kohdillaan. Tuotekehityksessä on selvästi oivallettu pienriistan metsästäjän tarpeet ja niitä pienimpiäkin yksityiskohtia on ajateltu. Kiinnityksiä ja pikkutaskuja on oikeissa paikoissa ja riittävästi. Varsinaisen repun sulkeva läppä on tarpeeksi suuri, ja se kiristyy tukevasti.

 Rusakko pääsemässä tutustumaan Haltilaisen erittäin käyttökelpoiseen ominaisuuteen, riistapussiin.Rusakko pääsemässä tutustumaan Haltilaisen erittäin käyttökelpoiseen ominaisuuteen, riistapussiin.

Toki, jos niitä vikoja on pakko hakea, löytyy niitä Woodgrousesta muutama. Jos haussa on reppu pienemmälle kulkijalle, ei repun säätövararat välttämättä riitä kiristämään reppua tukevasti selkään. Mutta tässä tapauksessa Haltilla on jo askeleen edellä ja heiltä löytyy reppumallistosta myös kokoa pienempi Riekko. Samaiseen reppuun joutuu turvautumaan myös, jos tarvitsee vasenkätisen mallin yksiolkaisesta repusta. Riekko on hieman pienempi ja huokeampi, mutta kerrotaan siitä toiste. Myöskin jonkinlaisena parannusehdotuksena pidämme vasenkätisen mallin lisäämistä valikoimaan ja repun kokonaisilmeen nuorentamista. Vähän ruskeata nahkaa sinne tänne ei varmasti satuta ketään. Viimeinen kohta, josta parannettavaa löysimme, on riistapussin kiinnitys. Riistapussissa on ikäänkuin T -kirjainta muistuttavat nastat, ja ne pujotetaan repun yläreunasta löytyviin napinreikiin. Tämä on toimiva kiinnitystapa itsessään, mutta kun riistarepussa on painoa, ja matkaa on vielä kuljettavana, saattaa nastat irtoilla rei'istään. Pakko on myöskin tässä vaiheessa todeta, että ko. Vika ei välttämättä ilmene koskaan perus linnustajalle, sillä testitilanteessa riistapussissa oli kokonainen täysikasvuinen rusakko, joka vietti pussissa useita kilometrejä.

 

Joskus sitä testaajakin aivan tosissaan yllättyy testattavan tuotteen ominaisuuksista ja laadusta. Varsinkaan tästä hintaluokasta emme uskoneet löytävämme näin hyvää tuotetta. Yleisesti ottaen kyseessä oleva reppu on suorastaan mahtava. Jokaista pienintäkin yksityiskohtaa on ajateltu itse metsästyksen kannalta ja hienosäädetty nykyiseen muotoonsa. Woodgrouse ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja sen voidaan suoraan sanoa olevan erinomainen ostos. Pienriistan metsästäjälle ehdoton peli.

Muutama sananen Woodgrousea kehittäneelle henkilöstölle: Eräportti.comin testaustiimi kohtasi voittajansa ja nielee tappionsa kunnialla. Shakki ja Matti.

Kymmenen. Se on tälle tuotteelle ainoa oikea numero. Vikoja repusta löytyy vain hakemalla, ja nekin kaikki ovat mitättömiä suorastaan upeassa kokonaisuudessa.Kymmenen. Se on tälle tuotteelle ainoa oikea numero. Vikoja repusta löytyy vain hakemalla, ja nekin kaikki ovat mitättömiä suorastaan upeassa kokonaisuudessa.